„În acest moment apreciem că nu este necesar”… să cunoașteți adevărul

Acestea sunt spusele purtătorului de vorbe a procuraturii despre cazul în care disperarea unei femei din România anului 2023 a făcut posibil ca aceasta să-și curme zile într-un mod șocant și revoltător.

Dacă aceste fapte se petreceau pe coclaurile unde oamenii au rațiune și conștiință,se pornea o revoluție, din păcate e vorba de România, locul unde nedreptatea, ticăloșia și disperarea sunt stări cît se poate de firești.

România educată, bogăție și prosperitate. România, tigrul Europei invidiată chiar și de Germania.
Marele Impostor de la Cotroceni, Iohannis, ne anunță constant că suntem pe drumul cel bun, cu toate că unii ajung să fumege pe coclauri la propriu de la atîta bunăstare și huzur mioritic pogorît buluc peste ei

Mama lui „Gavroche de Brașov”, copilul de 12 ani mort la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Deși tragedia s-a întîmplat în 25 mai 2023, de Ziua Eroilor, autoritățile au dezvăluit totul abia în 8 iunie 2023.
Fiul Ilenei, Adrian Florin Neagu, a murit împușcat în burtă la Revoluția din Decembrie 1989. Băiatul își dorise cu ardoare să iasă în stradă și a plecat să se alăture protestatarilor, în ziua de 22 Decembrie 1989. Mama l-a găsit apoi la morgă. 
Purtătorul de cuvînt al Casei Județene de Pensii Brașov, Bogdan Naferică, a precizat, că Ileana Negru a fost la sediul instituției în 16 mai 2023 să anunțe că nu i-au intrat banii nici pentru luna aprilie, nici pentru mai.
Abia la două săptămîni de la moartea femeii, autoritățile au decis să comunice despre cele întîmplate. Cu ocazia cercetării la fața locului, polițiștii au identificat un recipient din plastic transparent prezentînd urme de combustibil lichid, o brichetă și o bucată de carton care conținea un mesaj despre care procurorii spun că nu poate fi făcut public în acest moment. 
Pe 25 mai, s-a dus la mormîntul lui Florin, băiatul ei de 12 ani împuşcat la Revoluţie, după aceea s-a dus în Poiana Braşov, şi-a turnat benzină, şi şi-a dat foc… Atunci când au reuşit să o resusciteze, a spus: «Am făcut gestul ăsta în numele eroilor martiri».

„Mi-a povestit cum şi-au bătut joc de ea efectiv la Casa de Pensii. Ca să îşi primească indemnizaţia aia amărîtă de 918 lei în Spania s-a dus de trei ori. Ea locuia la fiica ei în Tenerife, care muncea acolo, nu era să huzurească, mi-a povestit cum şi-au bătut ăştia în România joc de ea”, spune un cunoscut, al femeii, Cătălin Giurcanu


Ce fel de  mesaj a lăsat femeia pe bucata de carton încît procurorii au decis să nu îl facă public și de ce au fost nevoie de două săptămîni pînă cînd cazul a fost făcut public?
Voi realizați la ce grad de disperare a ajuns această femeie de a decis să moară astfel? Cît dispreț, ură și ticăloșie emană acest stat atunci cînd interacționează cu cetățenii săi, de unii dintre ei aleg să-și dea foc în semn de protest, cu speranța că poate, unii dintre voi, mîine o să refuzați starea de complicitate pe care o probați fără remușcări de 33 de ani.
PS-Ileana Negru s-a incendiat la doar un kilometru și jumătate de locul în care și-a dat foc Liviu Cornel Babeș în 1989.

Lasă un comentariu